Home.Ezel.Logeren.Prijs.Over Ons.Contact.Gastenboek.Links.

De Ezelboer

Ezelwandelen

tussen Kleve, Nijmegen en Goch

 

De ezel: de meest relaxte wandelgids!

 

Boeken

Vrijblijvend aanbod

Wie zijn wij                                              Onze Missie

Wij hebben een passie voor landleven, dieren en natuur. We hebben hier in Kessel bij Nijmegen ons thuis gevonden. Ruimte, rust en groen. In de stad rennen naar je volgende afspraak, onderweg zorgen dat je nergens tegen op botst, is niet ons ding. Wij hebben internet en tv, maar komen pas echt tot rust als we buiten bezig zijn. Wandelen langs de rivier of in het bos, of bezig met groente en dieren.

 

Krystyna is op de boerderij opgegroeid, ze is gek op dieren. Frank was al op zijn vierde verliefd op ezels. Na vele jaren zelf ezels gehuurd te hebben, heeft hij zelf ezels genomen. Mega- relaxte dieren. Ze wandelen graag, dragen je bagage en zijn gek op kinderen. Ze nemen je mee in hun tempo en voor je het weet ben jezelf ook relaxed. Pas op! Kan verslavend werken!

Frank en Krystyna

Socrates, onze coolste en wijste ezel!

(Ooit filosoof, Athene, 470-399 v Christus. Kan nog steeds heel wijs  kijken!)

Arminius ofwel Herman de Cherusker, heeft 9 jaar na Christus maar liefst 3 Romeinse legioenen verslagen in het Teutoburgerwoud. Doet het bij ons wat rustiger aan...

Dankwoord

Wij bedanken naast onze Socra en Armin,Agrippina & Napoleon: Torsten Kauling, Rüdiger Wenzel, Hans Josef Kuypers, Guido Schwarges, Günther Zaluskowski, Ard & Dianne Westerink (De Koperen Ezel), Michel & Nelia Rolfes (Ezelstal de Edelingen), Dieter Eberhard, Josef Tönissen, Judith Schmidt, Martina Baumgärtner (Niederhein Tourismus), Nina Jörgens, Anette Wozny (Kranenburg), Tina Jansen (Goch), Marion Loock-Braun (Emmerich), Martina Gellert, Johannes Spronck, Jan Spronck,  Klaudia Gärmer (Uedem), Khalid Rashid (Weeze), Wilfried Groot, Anja Settnik, Ede Wolf (WDR), Günther Steins, Danielle van Deuveren, Armin Fischer, Cornelia Krsak, Gottfried Evers, Sebastian Wessels (Kle-point), Yannik Lamers, Natalja Bruck, Toos Pingen, (Gennep) Marc Albers, Karsten Kulms, Katrin Reinders, Ben van Hecke, Steffi Deckers, Ute Schutze-Heiming (Kleve), Harald Münzner (Kalkar), Wiel Lenders, Jurriaan de Mol (RBT-KAN), Heinz Welmann (Rees), Uwe Blunck, Stefan Stoffelen, Daniel von Bonn, (Kesseler bootsverleih) Christof Cirotzki-Christ, Frans & Liesbeth Schütt, Peter Neuwald (INGO), Harm Verheul, Karin ten Bergen, Jürgen Atmer (Gochness), Reithof Hüsch, Cornelia Verheul-Schmitz (Wesel), Alexander Jordans, Eva Klabecki-Wernicke (Kreis Wesel), Nicole Pfitzner en natuurlijk de vele vele kinderen die onze ezels geborsteld en geaaid hebben.

Missie

 

Ezelvirus

Het is ons doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze bijzondere en zachtaardige dieren.  

Wie ezels ontmoet  kan alleen maar sympathie opbrengen voor deze lieve dieren die al duizenden jaren ons dienen. Sympathie dat al vlot omslaat in vriendschap of sterker: het Ezelvirus!

Wij willen er graag aan bijdragen dat ezels over de hele wereld met respect behandeld worden. Niet alleen door onze klanten met ezels in contact te brengen, maar ook door bij te dragen aan noodfondsen voor ezelopvang. Veel ezels in arme landen zijn de enige inkomstenbron voor bijv. een weduwe die daardoor haar kinderen naar school kan sturen.

 

Kinderen en natuur

Elke keer als een kind zijn spelcomputer/mobieltje/MP3 speler los laat om zelf iets in moeder natuur te ontdekken is dat voor ons een geschenk. Ezels oefenen een magnetische kracht op kinderen uit. Doordat kinderen onderweg bezig zijn met “hun” ezel lopen ze ongemerkt vele kilometers meer dan anders.

 

Rust

Er is geen dier dat zoveel rust uitstraalt als een ezel. Perfect voor een relaxed dagje uit. Jij hebt haast? Daar heeft de ezel geen boodschap aan,er zijn belangrijker dingen. Ezel zijn, anders dan paarden, onverstoorbaar. En een ideaal tegenwicht tegenover werk en maatschappij waarin alles steeds sneller moet en alleen prestaties tellen.

 

Genieten van gezelschap, landschap en natuur

Juist door de rust die ezels uitstralen en door het gemoedelijke ezeltempo, kom je zelf ook tot rust. Ineens is er tijd voor elkaar, is die lucht veel mooier blauw en zie je allerlei dingen onderweg die je eerder niet waren opgevallen.

 

Authentiek en zacht toerisme

Het toerisme wat wij aanbieden is authentiek, ezels trokken 2000 jaar geleden al rond in deze streken en horen als het ware bij het DNA van de streek. En de ezels zelf hebben stuk voor stuk een eigen karakter. Net als U!

En ons toerisme is zacht toerisme, zacht voor onze gasten, zacht voor het landschap en zacht voor het milieu. En door bij ons te komen draag je bij aan de locale gemeenschap en aan het behoud van het platteland.

 

Wij wensen jullie vooral veel plezier met onze ezels en wensen dat jullie opgeladen met rust, energie en mooie verhalen weer terugkomen.

 

Pina (Agrippina). Leefde van 15-59.  Moeder van Keizer Nero. Geboren in de stad die later naar haar genoemd is: Keulen (Colonia Claudia Ara Agrippinensum). Af en toe narrig tegen Armin, maar meestal kan ze het met iedereen vinden.

Nappi (Napoleon). Leefde van 1796 - 1821. Een klein kereltje die net als Napoleon zijn mannetje staat. Zijn “hooi-rechten” weet hij aan de grotere ezels heel duidelijk te maken.

Goli (Goliath). Een reuzenezel van het “Grand Noire du Berry” ras. 145 cm schouderhoogte. Heeft in 2015 met Pelgrim David ruim 4500 km gewandeld van Holland via Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije naar Servie en terug. Zoals je ziet een kindervriend!


stats counter